vineri, 4 martie 2011

Targul de la Real

Pentru ca am scris de Ali, mi-am amintit de o experienta unica pe care am trait-o amandoi dupa ce eu m-am intors de la Gaudeamus. Succesul pe care l-am avut acolo, m-a facut sa caut cu febrilitate alte targuri la care m-as fi putut duce cu cartea de povesti. Si, prin decembrie, am gasit ceva foarte interesant:
Targul cadourilor de iarna
1-6 decembrie 2010
la Galeria Real 2

Galeria Real, Star Expo si Moş Nicolae,
Vă invită să participaţi la cea de-a patra ediţie a manifestării expoziţionale cu vânzare, TÂRGUL CADOURILOR DE IARNĂ, organizată în prima săptămână a lunii decembrie, deci, premergătoare sărbătorii de Moş Nicolae.
Anul acesta, manifestarea expoziţională va fi găzduită de Galeria Real 1 - Calea Aradului şi Galeria Real 2 - Calea Şagului, mari vaduri comerciale, binecunoscute timişorenilor.
Paleta produselor şi serviciilor este, şi anul acesta, deosebit de largă, pentru toate gusturile, dar şi pentru toate buzunarele tuturor celor dornici de a face şi de a-şi face cadouri în spiritul tradiţiilor noastre strămoşeşti.
Tematica expoziţiei:
Ornamente şi decoraţiuni de sărbători;
Jocuri şi jucării, produse pentru copii;
Dulciuri şi produse de panificaţie specifice; Vinuri; produse naturiste;
Blănărie, pielărie, încălţăminte,îmbrăcăminte,marochinărie;
Bijuterii din aur, argint,gablonţuri;ceasuri;suveniruri;
Confecţii, ţesături, tricotaje, articole de lenjerie, articole textile;
Cosmetice,saloane si servicii de înfrumuseţare;
Decoraţiuni interioare, sticlărie, porţelan, ceramică,electrocasnice;
Produse de uz casnic;produse alimentare;
Aparatura audio, video, foto;
Articole şi echipamente sportive;
Tot ce poate constitui un cadou pentru cei dragi.
Daca as fi avut putina experienta, mi-as fi dat seama ca e vorba despre un fel de talcioc, un bazar, singura deosebire fiind cea de locatie. Daca targurile astea cu "de toate" se tin prin piete sau pe campuri, aici era vorba de un supermarket. 
Buna ocazie - mi-am zis - sa merg cu cartea de povesti. Asa ca am contactat firma organizatoare, care s-a dovedit foarte flexibila in privinta modului de plata, persoana de contact intrebandu-ma chiar daca vreau sa platesc sau nu TVA. In prima zi am cumparat o masuta si un scaun, ambele negre si elegante si m-am instalat pe coridorul destinat expozantilor. Am incepu sa fac aceeasi agitatie ca la Gaudeamus, numai ca de data asta mi s-a infundat. Aici nu mai erau oameni veniti pentru carti, ci oameni veniti pentru mancare. Ei aveau destinatie precisa: magazinul cu de toate al Realului, unde aveau sa-si umple cosurile cu salam, carne, fructe, etc etc. Cei mai multi habar n-aveau de asa-zisul targ al cadourilor de iarna, dar cand treceau prin zona, se uitau sa vada ce si cum. 
Ei bine, in intervalul 1-6 decembrie, cat a tinut targul, am vandut vreo 30 de carti, asta cu mult consum nervos si cu ajutorul lui Ali, care a stat si ea acolo, tinandu-mi locul, cateva ore pe zi. Nici nu se putea compara cu Gaudeamus, era un esec. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!