sâmbătă, 16 aprilie 2011

Exploatarea peștelui de către om

Azi am fost la supermarket. N-o să spun la care, dar nu pentru că „nomina odiosa”, ci pentru că e absolut irelevant: toate fac la fel.
La supermarket, se aude muzică non-stop. De când am călcat prima dată în supermarket, acum vreo 15-20 de ani, am auzit ani și ani aceeaşi muzică. Bănuiesc că se schimbă odată la 5-6 ani. Poate e vorba de economii, poate nu vor să plătească drepturi de autor, chiar nu am idee. Cert e că ani la rând, în supermarket auzi aceleaşi câteva piese, până la exasperare. Abba, spre exemplu, am învăţat pe dinafară abia acum, la supermarket, nu pe vremea când erau în glorie şi eu aveam vârsta receptivităţii. În fine.
Din când în când, în supermarket se întrerupe muzica şi o voce melodioasă (sau doar feminină) face un anunţ. Mai mereu, este invitat în parcare „posesorul autovehicolului cu numărul...”, sau un angajat dintr-un anumit sector este chemat la direcţiune ori la o cassă.
Azi, lucrurile au luat o întorsătură suprarealistă. Terminasem, aproape, cumpărăturile, când din difuzoare s-a auzit vocea melodioasă:
„Un angajat pește este rugat să se prezinte la cassa doi. Un angajat pește la cassa doi, vă rog”
Dacă aş fi fost cu Maria, i-aş fi zis: „hai repede la cassa doi, să-l vedem şi noi pe angajatul-pește.” Aşa însă, am rămas liniştit unde eram şi mi-am continuat cumpărăturile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!