vineri, 27 mai 2011

De la Bucătăria lui Radu în bucătăria lui Raul

Intrucat tocmai am terminat de facut o ciorba de pui absolut dementiala, imi ingadui sa va recomand reteta. Se face extrem de repede si cu munca putina, iar rezultatul este disproportionat de bun. Sigur, Maria spune ca ei nu-i place, dar asta nu e de mirare, cata vreme ea mananca mereu „supica de pui cu taitei”, preparata de Mitza. Iata reteta, gasita in cartea „Bucataria lui Radu” (Anton Roman, fireste, fie-i tarana usoara)
CIORBĂ OLTENEASCĂ DE PUI
* l pui mare                              * 2 cepe                 * l morcov
*   l legătură lobodă roşie          * l pătrunjel           * l ardei gras verde
*   l legătură ceapă verde          * l ou                     * sare, piper
* verdeaţă: leuştean                                            
* 200 g tăieţei de casă sau zdrenţe
* acreală: l litru borş (0,5 l zer, 2 pumni de corcoduşe verzi, l păhărel oţet etc, 0,5 l lapte prins etc.)
* acreală: l litru borş (0,5 l zer, 2 pumni de corcoduşe verzi, l păhărel oţet etc, 0,5 l lapte prins etc.)
* Se pun la fiert, întregi, ceapa, morcovul, pătrunjelul, 20 de minute
*  Se toacă ceapa verde, loboda, ardeiul gras
  
* Puiul se taie bucăţi
*  Se adaugă carnea cu celelalte verzituri tocate la fiert, 30 de minute
*  Se pune borşul la fiert, separat
*  Se fac tăieţeii sau se pregăteşte zeama groasă de zdrenţe
*  Se toacă verdeaţa
* Se bate oul cu puţin borş, să dreagă, şi verdeaţă
Se adaugă ciorbei borşul şi tăieţeii (sau zdrenţele), încă 10 minute de clocote
*  Se potriveşte de sare şi piper
  Se ia de pe foc şi se pune dresul cu verdeaţă

Iată și poza, care nu e tocmai reușită, dar tot mai bună decât nimic.
Marea ciorbă, făcută de mine în nici o oră






2 comentarii:

  1. imi permit un sfat:mereu se va pune la fiert carnea separat, pt.degresare{prin spumare sau prin aruncarea apei la 15-20 min dupa fierbere)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ai prezentat si felul doi,tocanita de cartofi...
    ???

    RăspundețiȘtergere

După mine!