marți, 3 mai 2011

Infrangerea serviciilor secrete

"Facebook, în mod special, este cel mai grozav sistem de spionaj inventat vreodată. Avem cea mai cuprinzătoare bază de date despre oameni, despre relaţii, despre adresele lor, despre vocaţii, despre interacţiunea cu ceilalţi, despre rudele lor.  Toate sunt stocate în SUA, toate sunt accesibile serviciilor de informaţii. Facebook, Google, Yahoo, toate acestea sunt companii americane care au construit interfeţe pentru serviciile de spionaj americane. Când îşi adaugă prieteni pe facebook, oamenii fac muncă de voluntariat pentru serviciile de spionaj americane. Şi construiesc o bază de date pentru ei".


Aceasta este declaratia lui Julian Assange. Eu sunt de acord ca lucrurile stau cum spune el, cu urmatoarea nuanta: punandu-ne vietile online, ajutam serviciile de spionaj sa-si faca treaba mai usor in caz de nevoie. Daca, spre exemplu, CIA ar avea nevoie sa stie lucruri despre mine, iar eu nu as avea cont pe facebook, securistii americani ar trebui sa piarda cateva minute in plus pana sa afle ce ii intereseaza. Ideea e ca nu vad ce ar fi atat de interesant pentru CIA la persoana mea. Si nici nu-mi pot imagina o situatie in care eu as deveni subiect de interes pentru un serviciu secret. Dar mai stii?
Ma amuza reactia unora care se lauda ca nu-si dau nicaieri datele personale, pentru ca doresc sa se protejeze. Adica, facand asta, se simt feriti de ochiul CIA. Pai atunci, am o intrebare: pentru ce mai tine America in functiune un colos precum CIA, daca el poate fi atat de simplu pus cu botul pe labe de un simplu utilizator de facebook? Deci nu-ti dai datele nicaieri? Bravo, excelent, ai invins prin inteligenta si viclenia ta toate serviciile secrete din lume!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!