miercuri, 29 iunie 2011

Numarul Pi

In timp ce-mi beam cafeaua, am dat peste un articol aparut pe site-ul stirileprotv.ro, intitulat Dupa sute de ani, matematicienii si-au dat seama: numarul Pi este INCORECT
Trebuie sa recunosc ca m-a cuprins o stare aproape de revolta. Nu stiu cine este imbecilul care a produs aceasta mizerie de articol si care i-a dat acest titlu complet cretin, insa sunt sigur ca el merita sa moara in chinuri. Cum poti sa spui ca un numar este incorect? Ce inseamna ca numarul 117 este corect sau incorect? O astfel de exprimare nu arata doar ca idiotul habar nu are ce e aia matematica, ci demonstreaza un nivel scazut de inteligenta si necunoasterea sensurilor cuvintelor. Corect(a) sau incorect(a) poate fi un rezultat sau o afirmatie, nu un numar. Dar nu ai ce sa pretinzi de la maimutele care au invadat presa romaneasca, scriind despre orice de parca ar fi cel putin enciclopedisti si comitand, in realitate, cretinisme precum cel despre care vorbesc eu. Dar iata ce scrie mai departe pitecantropul respectiv:

Dupa ce timp de mai multe secole matematicienii l-au caracterizat ca fiind cel mai important numar, acum tot acestia vin cu teoria ca isi traieste ultimele momente de glorie.
Expertii spun ca numarul – care este raportul dintre circumferinta si diametrul unui cerc – este incorect si ca ar trebui inlocuit cu o valoare alternativa, pe care acestia o numesc “Tau”.
Chiar daca acestia spun ca valoarea numarului – 3,14159265 – nu este incorecta, ea nu poate fi totusi asociata cu proprietatile unui cerc.
Matematicienii militeaza acum ca manualele scolare sa fie corectate, folosindu-se numarul “Tau” care are de doua ori valoarea lui Pi - adica 6,28.
Mai mult decat atat, acestia au decretat ziua de 28 iunie "Ziua Numarului Tau".
"Toti acesti ani ne-am uitat la numarul gresit, cand am folosit valoarea lui Pi", a declarat Kevin Houston, profesor de matematica la Universitatea din Leeds.
"Pi nu este cel mai natural numar pe care il putem asocia cu cercul. Numarul cel mai bun este de fapt 2Pi sau Tau", sustine profesorul.
Cine citeste lucrurile astea, se ia cu mainile de cap.  Autorul articolului sustine niste tampenii inimaginabile. El spune ca valoarea lui Pi nu este incorecta. Asta inseamna ca daca iei lungimea cercului si o imparti la diametru, valoarea pe care o obtii este Pi. Cu toate astea, continua cretinul, valoarea lui Pi nu poate fi asociata cu proprietatile unui cerc! Cum adica? Lungimea cercului este 2PiR, aria cercului este Pi R patrat. Nu inseamna asta ca proprietatile cercului sunt exprimate cu ajutorul lui Pi? Idiot nemernic, sper sa fie dat afara imediat si sa ajunga curatator de canale.
Dar despre ce este totusi vorba? Simplu, s-au gandit unii ca ar fi cazul sa-i dea o denumire numarului 2Pi, anume sa-i zica Tau. S-au plictisit sa tot scrie 2Pi R si vor sa scrie Tau R, asta e tot.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!