vineri, 24 iunie 2011

Talibanii din Biserica

Am dat peste o petitie online initiata in ianuarie 2011 si intitulata "Papa NU are ce cauta in Romania !". Cand am vazut-o, m-am gandit ca e facuta la misto, de unii care mor de foame si cer, demonstrativ, sa se interzica mancatul in tara noastra. Dar cand am citit primele randuri, m-am lamurit: e vorba de Papa de la Roma. Cititi si va cruciti:
De ce spunem NU venirii papei in Romania! 
Marturisirea este mantuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici si laici putem sa marturisim Adevarul, care este Hristos! Orice diplomatie cade in fata Adevarului!  
1. SE CREAZA CONFUZIE SI MULTI DINTRE ORTODOCSI VOR CREDE CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, IN TIMP CE BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA.
CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL ANATEMA PRELUATA SI DE BISERICA RUSIEI SI PRIN URMARE DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.  

2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE: SINODUL 2 ECUMENIC (vezi Filioque), SINODUL PATRIARHULUI FOTIE,SINODUL ANTIUNIONIST AL SF MARCU EUGENICUL, SINOADELE ISIHASTE ALE SF GRIGORIE PALAMA-NUMITE IMPREUNA SINODUL AL 8 LEA ECUMENIC DUPA CUM SPUNE ROMANIDIS, PR GHEORGHIOS METALLINOS, PR THEODOROS ZISIS, TELENGHIDIS SI ALTI TEOLOGI CONTEMPORANI.  
3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LACASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII
4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!  
5. SUNTEM DE ACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL B.O.R. SA PARTICIPE LA MESA PAPISTASA !  
6. PARINTELE DUMITRU STANILOAIE AFIRMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU IN SENS BUDIST, DUMNEZEUL NIRVANIC IMPERSONAL. 
PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!  
RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAPISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE, SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!
Care o fi treaba? M-am interesat si nu am gasit nimic legat de o iminenta venire a Papei in Romania. Si atunci la ce bun acest demers? Se vrea, poate, ceva profetic, un avertisment dat veacurilor viitoare? Sa fie scris de pe-acum, in caz ca ii vine cuiva ideea sa-l invite pe Suveranul Pontif si sa aiba autorii ocazia mai tarziu sa se lamenteze: "noi am avertizat inca din 2011 asupra pericolului bla, bla"? 
Ceea ce doare este nu habotnicia incredibila care se degaja din textul asta, cat senzatia pe care ti-o creaza ca suntem la fel de idioti ca si acum doua mii de ani. Cum e posibil sa vii cu astfel de mizerii, de genul "Papa este eretic", astazi cand cuvantul de ordine este stergerea diferentelor dintre oameni? Ce vor, de fapt, indivizii astia? Triumful ortodoxiei? Dar asta ar presupune ca peste un miliard de catolici, cati exista pe glob, sa se converteasca, rebotezandu-se ortodox. Si de ce ar face-o, vazand inflexibilitatea irationala a ortodocsilor? De ce m-as duce eu, catolic, sa ma fac ortodox, cand vad ca ortodocsii se impotrivesc pana si unei vizite a Papei?
Initiatoriipetitiei nu sunt cunoscuti, probabil ca ei interpreteaza asta drept umilinta. Adica ceva de genul "nu sunt eu vrednic sa afle lumea de mine". Bun alibi pentru anonimat! Dar tare mi-ar placea sa cunosc macar unul dintre ei, nu de alta, dar as fi interesat sa privesc in ochii unui fundamentalist ortodox si sa citesc "de la sursa" frustrarile care-l mana in lupta pe un asemenea om.


2 comentarii:

După mine!