joi, 4 august 2011

Cum scapi de incendiu daca te pricepi la multimi

Am avut acum două zile o surpriză foarte mare. Umblam aiurea pe net, cum mai fac uneori, când am dat peste un link foarte straniu. Este vorba despre o pagină continând un articol stiintific, intitulat Fire Risks in the Field of Architecture and Urban Planning Design Process of the Civil Constructions, Management, Evaluation and Control.
Acest articol a apărut intr-o publicatie scoasă cu ocazia cele-i de-a treia Conferinte Internationale cu tema LATEST TRENDS on ENGINEERING MECHANICS, STRUCTURES, ENGINEERING GEOLOGY.
Adică ceva foarte alambicat pentru mine. Iată coperta:

Conferinta a avut loc in Grecia, mai precis in insula Corfu, in iulie 2010.
Cum spuneam, am dat peste articolul acela si mi-a atras atentia numele unuia dintre autori: Gheorghe Breazu. Cunosc un Gheorghe Breazu aici, in Timisoara, asa că nu mică mi-a fost mirarea să constat că e vorba chiar de domnia-sa: arhitectul Gheorghe Breazu, profesor (cred) la Politehnica, un domn cu care am avut de-a face acum câtiva ani, când construiam o casă. Nu stiam că face cercetare, că publică, pur si simplu nu discutasem cu dânsul astfel de lucruri.
M-am uitat pe articol, am vazut că apar tot felul de tetraedre complicate, dar n-am stat să buchisesc. Apoi am derulat si, tot din intâmplare, am oprit pe una din paginile de la bibliografie. Iat-o si pe ea:
Ei bine, asta chiar a fost o lovitură. Asadar, cartea mea "Multimi" a fost citită de măcar o persoană, care a si inclus-o la bibliografie intr-o lucrare stiintifică! Lo-vi-tu-ră! Wow, iată si recunoasterea, asteptarea a meritat, mi s-au deschis brusc perspective internationale, mi s-a arătat cș voi fi citit si citat, voi scrie si alte cărti, voi adînci, voi merge să tin conferinte, mă voi dedica studiului, cercetării, voi călători, wow, nu mai am aer, voi merge, voi....
Dar vai, sub luceferii palizi ai boltii, 
cum sta in amurg, la izvor aplecat,
veni un mistret urias si cu coltii
il trase sălbatec prin colbul roscat.
Păi ce naiba, bătrâne, ai uitat că esti un mos de 5o de ani, care a rupt legăturile cu lumea matematicii? Ce te inflăcărezi asa, ca un copil? Acum trebuie să incepi să te ingrijesti, să iei pilule, să slăbesti, să vezi de inimă (corazon), nu să fabulezi si să visezi. Aia cu multimile a fost o simplă intâmplare, nu te mai amăgi, nu mai visa cai verzi pe pereti. Dacă s-ar fi petrecut acum 20 de ani, alta ar fi fost treaba.
Oricum, multumesc, domnule Breazu, frumoasă surpriză mi-ati făcut!


Un comentariu:

  1. ce frumos ..cand george e in jurul nostru cu inteligenta sa ..deja totul e superb

    RăspundețiȘtergere

După mine!