miercuri, 17 august 2011

Proceduri pentru basica udului

Numai ce-am scris despre procedurile pe care unii le considera un fel de panaceu, exprimandu-mi dezgustul fata de ele, cand am citit o stire exceptionala: Gerard Depardieu, marele actor francez, si-a golit basica udului pe culoarul unul avion, sub ochii celorlalti pasageri. Explicatia? Simpla: avionul inca nu decolase si stewardesele nu au vrut sa-l lase sa foloseasca toaleta. Asa ca omul s-a usurat linistit pe culoar. 

Mie, gestul lui Depardieu mi se pare colosal: pentru ca o procedura imbecila era in vigoare exact cand el nu mai putea sa indure presiunea, s-a pisat pur si simplu pe ea. Ce altceva ar fi trebuit sa faca? Sa se abtina inca 15 minute, cum i se cerea? Dar omul are 62 de ani, nu se mai poate abtine ca pe vremuri. Poate are si o problema speciala, nu se stie inca. Atunci, poate ar fi trebuit sa-si dea drumul in pantaloni? Sa fim seriosi! Stewardesele ar fi trebuit sa-i deschida cabina si sa-l lase sa-si rezolve problema. Dar asta ar fi incalcat procedura, care spune clar: omul poate sa se pise in toaleta avionului numai cand avionul este in zbor. Inainte nici vorba, poate sa explodeze, sa se tavaleasca pe jos urland, procedura e procedura, ea trebuie sa ne guverneze vietile si noi toti trebuie sa o aplicam fara cracnire, indiferent de situatie. 
Dar de ce nu au pus liniile aeriene la punct o procedura si pentru cazurile de urgenta? Poate pentru ca atunci toata lumea ar pretinde ca are nevoie la toaleta inainte de decolare? Nu m-ar mira sa fie asa. In acest caz, procedura actuala nu este buna, pentru ca daca e sa o aplicam neabatut, ne putem alege cu vezica urinara plesnita. Cum se poate iesi din acest cerc vicios?
Solutia a fost gasita de Gerard Depardieu, care s-a pisat cu bolta pe respectiva procedura si, printr-o extindere fireasca, pe toate procedurile idioate. Bravo, Depardieu!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!