sâmbătă, 29 octombrie 2011

Catina

Azi m-am ocupat de catina. Pentru orice copil, incepand cu varsta de 5-6 ani, recomand aceasta reteta. Maria, initial, racea de trei ori pe an, in forme destul de grave. Cum am inceput sa-i dau catina, gata, nu mai raceste. Anul trecut nu i-am dat si acum a racit din nou, asa ca m-am simtit vinovat, am luat repede catina si m-am pus pe treaba.

Reteta e foarte simpla: intr-o sticla cu gura suficient de larga incat sa intre o lingura obisnuita de supa, se pune catina pana se umple pe jumatate. Se baga apoi coaja de lamaie taiata bucatele cat unghia. Se toarna apoi din nou catina, pana cand sticla se umple. Apoi se toarna miere, tot asa, pana se umple. Dupa aia se pune capacul si se lasa intr-un loc racoros si ferit de urlete. Peste o vreme, se intoarce cu fundul in sus. Se lasa, iar se intoarce. Cand toata chestia a devenit lichida, nu se mai intoarce si se incepe consumul.
I se da copilului cate o lingurita in fiecare seara, cu bobite cu tot. Mie imi ajunge asa o sticla pana la Inviere.

Dupa cum se vede, sticla nu e plina. Maine ma duc sa mai iau niste catina. 
Foarte important: tineti sticla o vreme in apropierea unui animal favorit de-al copilului. Ideal ar fi sa aveti un tigru, ca sa rasufle asupra ei, dar, in lipsa, merge si un catel amarat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!