sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Macelarirea

Nu se mai termina la Realitatea o emisiune despre delfini, in care accentul e pus pe modul in care cad ei victime braconierilor, militarilor, barcilor, elicelor etc.
Imi dau seama acum pe ce se mizeaza: cei mai multi oameni nu pot suporta imagini cu fiinte nevinovate macelarite (eu sunt unul dintre ei). Asa ca respectivii vor schimba canalul, pur si simplu nu vor dori sa stie ce se intampla. Si uite-asa, pentru ca nu stim, nu ne ducem sa-i casapim pe aia care casapesc delfini, sau foci. Asta e smecheria, un rahat de smecherie, pe care democratiile il aplica in toate imprejurarile. Daca ar fi inteles comunistii chestia asta, erau si acum la putere. Pai nu? Nu e foarte simplu sa torturezi oameni si apoi sa le dai voie celorlalti sa urle: "la noi se tortureaza oameni"? Nu e usor sa te prefaci ca lupti impotriva coruptiei si, in acelasi timp, sa ii lasi pe toti sa urle ca tu numai te prefaci? Mai pe scurt, nu e foarte simplu sa iei puterea, apoi sa zici ca 1=2 si sa-i lasi pe toti sa urle ca de fapt 1=1?
In cazul nostru, nu e simplu si eficient sa-i lasi pe aia de la Realitatea sa faca emisiuni despre macelul delfinilor si tu sa-l practici, accepti, tolerezi etc, in continuare? Oh, ba e foarte simplu. Tocmai pentru ca noi, cei mai multi, nu suportam sa vedem imagini cu macelarirea delfinilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!