vineri, 20 aprilie 2012

Mizeria neagra

O femeie din Noua Zeelanda a murit dupa ce consumat aproximativ 10 litri de Coca-Cola pe zi, timp de mai multi ani, relateaza The Telegraph. Natasha Marie Harris, mama a opt copii, a murit pe 25 februarie 2010, la varsta de 30 de ani, in urma unui atac de cord. Familia acesteia sustine ca decesul sau subit a fost rezultatul consumului excesiv de Cola. 

Aceasta stire cu adevarat dementa a napadit fluxurile in urma cu putin timp. Dupa cum se vede, se refera la un eveniment petrecut in 2010. Probabil apare abia acum pentru ca s-a intrat in linie dreapta cu un proces. Daca se confirma legatura dintre Cola si moartea femeii, va urma un adevarat scandal. Pentru ca imediat o gramada de indivizi si organizatii vor ataca, zicand: "Iata dovada ca acest suc negru este mortal". Deja sotul defunctei a declarat urmatoarele idiotenii: "Nu m-am gandit niciodata la Coca-Cola, n-am crezut ca ar putea dauna in vreun fel unei persoane. Este doar un suc, e ca si cum ai bea apa... Nu m-am gandit ca o bautura te poate ucide". Te iei cu mainile de cap citind astfel de lucruri. In Noua Zeelanda (si cu siguranta nu numai acolo), exista adulti care considera ca a bea Coca Cola e ca si cum ai bea apa!
Ce e grotesc aici e ca mama celor opt copii bea o cantitate de zece litri de otrava zilnic. Nici cei mai distrusi dintre diabetici nu baga in ei atata lichid pe zi. Mi se pare incredibil ca nimeni nu i-a spus acelei femei sa se opreasca, ori macar sa reduca din consum. Cum a putut un om in toate mintile sa se uite linistit la nevasta-sa cum bea zece litri in fiecare zi? Apa sa fi fost si tot mi-as fi pus un milion de intrebari, daramite Coca Cola! 
Probabil ca cei care produc mizeria neagra, vor aranja lucrurile. Vor plati ca familia femeii sa o lase balta, vor plati ca rezultatele medicale sa constate ca nu e nicio legatura intre licoare si deces. Dupa care, milioanele de consumatori de Coca Cola vor continua sa bea linistiti, eventual spunandu-si in sinea lor: "Eu nu beau zece litri pe zi, beau numai doi, asta nu poate sa-mi faca rau. Nebuna aia bea mult prea mult, la zece litri zi de zi mori si daca e vorba de lapte, ca sa nu mai vorbim de bere, de exemplu." Si chiar au dreptate. Presupun ca orice fel de lichid consumat in asemenea cantitati are efecte din cele mai nenorocite.
Ma intreb: oare cu adevarat toti oamenii care traiesc in orase sunt mai evoluati decat stramosii lor din paleolitic?


2 comentarii:

  1. Parca pe vremuri, cind ai inceput sa scrii blogul iti puneai probleme mai complexe: secventa lui Fibonacci, modelul ontologic, etc. Acuma te intrebi: dom'ne, cum poa' sa bea careva Cola? Miine te vei intreba: cum e posibil sa traiasca pensionarul roman cu cutare suma? Iar poimiine, daca evolutia de la particular spre general e corecta, vei inchide blogul ca unul care-a inteles cum stau lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai actiuni la Coca Cola, zisa si Mareea Neagra?

    RăspundețiȘtergere

După mine!