marți, 24 aprilie 2012

Soarta lui Aldo Moro

"Mihai Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai la IRB şi eu îi transmit public că, dacă are nesimţirea să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad va avea nu soarta lui Tăriceanu ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o ameninţare, e o asigurare".
Aceste cuvinte au fost rostite de un deputat PSD pe nume Adrian Solomon. Niciunul din posturile de televiziune anti-Putere nu a condamnat declaratia. Aceleasi posturi au tinut pe ecrane zile intregi subiecte de genul "tiganca imputita", cerand sanctiuni, oprobriu etc. Amintesc ca sintagma "tiganca imputita" a fost folosita de Basescu intr-o discutie particulara cu sotia lui. Declaratia lui Solomon a fost facuta intr-o conferinta de presa.

Sigur ca romanii pot alege sa se uite la personaje de genul Badea si Gadea, sigur ca anumite femeiusti care gandesc cu sfincterele pot avea vise umede cu oricare dintre cei doi, traim intr-o tara libera. La fel se intampla peste tot in lume si cei mai decazuti dintre nemernici au intotdeauna sprijinitorii si fanii lor. Chiar zilele astea, am citit despre un tanar american exaltat care il adora pe ucigasul norvegian Breivik, caruia ii scrie in puscarie si ii face propuneri de continuare a activitatii lui criminale. Prin urmare, nu vad de ce nu ar fi si la noi oameni care sa aprobe declaratiile lui Solomon. Si nu vad de ce nu ar sta unii sa se uite la Antenele lui Voiculescu si sa aprobe modul lor de a face televiziune. Pentru acei oameni, e foarte bine ca Basescu e terfelit de dimineata pana seara pentru fiecare cuvant pe care il rosteste, in vreme ce declaratiile periculoase ale deputatului de Vaslui sunt tratate ca niste stiri oarecare. Acei oameni sunt liberi sa-si duca vietile cum cred de cuviinta, sa faca alegeri, sa se exprime, sa aiba orgasme cu ochii la Badea. Daca n-ar fi ei, posturile lui Voiculescu si-ar inceta existenta.
Ceea ce continua sa ma uimeasca este faptul ca oameni aparent cu capul pe umeri, nu sunt deloc deranjati de tratamentul diferit pe care televiziunile lui Voiculescu il aplica celor de la Putere si celor din Opozitie. Lor li se pare normal ca televiziunile sa fie subiective, sa transmita mesaje distorsionate, sa insceneze lesinuri in direct cu bolnavi ramasi fara spitale, sa regizeze interviuri prin piete cu oameni care nu au bani sa cumpere decat o rosie, sa omita sau sa minimalizeze informatii. Asta vor si asta le e de ajuns. Poti sa le deschizi ochii? Nicicum. Merita macar sa incerci? Nici asta. Pentru ca ei sunt atat de siguri pe ceea ce le secreta mintile incat si daca ar veni Cristos pe pamant sa le explice cum sta treaba, ar ramane la vechile lor convingeri. 
PS "Aldo Moro, important om politic italian şi preşedinte al Partidului Democraţia Creştină, a fost răpit şi ucis în 1978 de către grupul terorist Brigăzile Roşii, în contextul în care propusese o colaborare între comunişti, socialişti şi catolici în acea perioadă de criză economică. Aldo Moro a fost ministru de Externe în perioada 1970-1974, iar ulterior a ocupat postul de prim-ministru."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!