joi, 3 mai 2012

Gura pacatosului

A aparut si explicatia pentru care Dan Voiculescu (Felix), zis si Varanul, insista pana la dementa cu suspendarea lui Basescu: teama ca presedintele va impiedica, in limitele prerogativelor care ii revin, tentativele USL de a pune in functii importante diverse personaje compromise. A spus-o chiar Victor Alistar, dupa ce Ponta l-a retras din cabinet: "Exista un risc real ca Traian Basescu sa nu semneze decretul de numire in functie." Gura pacatosului adevar graieste.
Dupa caderea democratica a Cabinetului Ungureanu, Basescu l-a numit premier pe Victor Ponta, din partea USL - conglomerat din care face parte si partidul Varanului Felix. Puterea a trecut la Opozitie; partidele din USL si-au pus oamenii in Guvern; Varanul si-a plantat omul de incredere la agricultura, acolo unde are interese financiare uriase. Cu toate astea, Voiculescu iese pe sticla si vorbeste de suspendarea lui Basescu. In felul asta, el nu face decat sa confirme faptul ca interesele mafiote ale USL pot fi zadarnicite de presedinte. Dovada, cum am spus, a furnizat-o chiar Alistar, care a recunoscut ca Basescu nu ar fi semnat investirea unui ministru cu probleme de compatibilitate si moralitate. 
Cred ca ne asteapta sase luni interesante din punct de vedere politic.


Un comentariu:

  1. Voiculescu il vrea suspendat pe Basescu din doua motive: ca sa scada sansele ca cineva sa-i puna bete-n roate (cam ce spui tu, adica) si, in plus, asa, la futu-i ma-sa.

    Nu trebuie confundat, insa, Voiculescu cu USL-ul. Sper ca n-ai cazut si tu in plasa propagandistilor platiti ai PDL, care urla pe toate forumurile ca guvernul Ponta e ghidonat de la Grivco.

    In jurul oricarui guvern se aduna, daca nu existau dinainte, grupuri de interese. Nu-i niciodata vorba de un singur grup, de o singura personalitate malefica care le face si le desface pe toate. Si nu poate fi vorba nici de vreo unica personalitate providentiala care dejoaca planurile ticaloase ale tuturor grupurilor.

    Basescu reprezinta anumite grupuri de interese si e normal sa actioneze impotriva altor grupuri. Dezavueaza oameni ca Alistar,dar face un lobby nerusinat in favoarea proiectului de la Rosia Montana, de exemplu. Ponta s-a pronuntat impotriva proiectului de la Rosia Montana, dar l-a numit pe omul lui Voiculescu la agricultura. Fiecare om politic are o tripla agenda: cauze nobile, obligatii mai putin nobile, interese personale. Basescu si Voiculescu nu fac exceptie.

    O mafie adevarata se naste de-abia in momentul in care un anumit grup le ingenuncheaza pe toate celelalte. Cata vreme exista, in politica, tabere cu adevarat rivale si de forte apropiate, lucrul asta este imposibil. USL-ul a impiedicat PDL-ul sa dezvolte o mafie adevarata, indiferent din ce motive a facut-o. La fel vor face, de acum incolo, Basescu si PDL-ul cu actuala putere.

    RăspundețiȘtergere

După mine!