marți, 8 mai 2012

O reteta infailibila

Se mira unii si altii de ascensiunea in sondaje a lui Dan Diaconescu. Oh, vai, cum e posibil asa ceva, etc. Cei care se mira sunt fie prosti fie ipocriti. Pai ce e de mirare, la urma urmei, in faptul ca milioane de oameni doresc sa primeasca pe gratis case si bani? Asta promite Diaconescu. Intr-un stat de asistati social in care masurile de dreapta luate de Basescu - PDL au isterizat lumea, un mesaj ca al lui Diaconescu prinde perfect. Romanilor nu le mai ajunge prefigurarea unei puteri USL-iste de stanga, de la care se poate astepta dirijarea din nou a banilor catre pomeni, ei vor mult mai mult: sa li se dea, gratis, tot ce le lipseste. Si atunci, se duc frumusel si stau la coada sa se inscrie in partidul lui DD, care le promite ca imediat ce va castiga alegerile, fiecare roman va merge la un ghiseu de unde va lua pe semnatura 20.000 de euro.

Daca tara asta n-ar fi avut ghinion iliescul de a fi preluata de neocomunisti, de oamenii care-si faceau de lucru, pana in 1989, prin ograda lui Ceausescu, daca ar fi avut lideri responsabili, poate ca masurile desantate de stanga s-ar fi imputinat treptat, poate s-ar fi ajuns la un echilibru, poate ar fi existat un control al banilor, poate ca astazi nu s-ar mai fi indreptat lumea catre personajele astea grotesti de genul Becali, Diaconescu, Vadim... Poate, zic, pentru ca deh, e vorba de romani. 
Asadar, romanii spera ca dupa alegeri sa se umple de bani fara sa faca nimic altceva decat un drum pana la locul unde se dau banii. Mie aproape nu-mi vine sa cred ca unii chiar sunt convinsi ca asta se va intampla cu adevarat. Si totusi...
DD stie foarte bine ca nu va castiga puterea si, bineinteles, nici nu-si doreste asta. El vrea cat mai multi votanti, ca sa aiba cat mai multi oameni in Parlament. Dupa aia, va spune simplu: nu pot sa dau 20.000 de euro fiecarui roman, pentru ca nu am puterea singur. Dar peste patru ani, daca voi putea face singur guvernul, voi onora aceste promisiuni. Reteta asta e infailibila in Romania: eu promit cele mai fanteziste lucruri, voi ma votati, ajung in Parlament, apoi nu va mai dau ce v-am promis, pentru ca nu ma lasa ceilalti. E nevoie, pentru a aplica aceasta reteta, doar de un anumit tip de caracter - DD il are din plin. 
Degeaba le explici celor care spera sa primeasca de la DD case si bani ca acest lucru nu se poate intampla niciodata, chiar si daca DD ar lua puterea singur, cu 98%. Oamenii astia VOR sa creada asa ceva cu tot dinadinsul. Multi dintre ei au replici de genul: DAN DIACONESCU PRESEDINTE !!! Sa moara fraierii de ciuda! DD cel mai tare!!! Chiar daca nu face nimic din ce a promis tot este mai bun decat toti la un loc! E altceva decat hotii astia care ne-au furat prin rotatie de 22 de ani! Nu am mai votat din 96, dar acum o sa ma duc sa votez cu mare placere ca nu cumva sa castige din nou hotii astia. Si asa mai departe. Unui asemenea tip de argumentatie nu-i poti replica in niciun fel (decat, eventual, cu un "du-te bai si te spanzura", dar asta nu se face decat daca esti unul de-al lor).

 .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!