miercuri, 19 septembrie 2012

Lupta cu viața

Se zice că nimeni nu poate să câștige în lupta cu viața, care e mult prea puternică pentru a i te putea opune. Sensul e că orice ar vrea omul să facă, dacă viața hotărăște altfel, iese cum vrea ea. De câte ori nu am auzit de întâmplări nefericite din cauza cărora toate planurile cuiva au fost date peste cap... Cum ziceau versurile unui cântec pe care-l fredonam când eram copil: „Unul ar fi vrut să are/ Și să se însoare-n sat/ Dar l-a prins războiu-n gheare/ Și de-atunci n-a mai arat”.
În principiu sunt de acord cu teoria asta: orice ți-ai propune să faci, viața te poate împiedica. Totuși, există cel puțin o excepție însemnată: facerea răului asupra propriei persoane. Dacă cineva are de gând să se distrugă bând și fumând peste măsură, viața nu-l poate împiedica. Pur și simplu, oricât s-ar strădui viața să te facă să te lași de băut sau de droguri, nu va reuși. Invers da, e posibil - dacă vrei să renunți la un viciu, viața poate face în așa fel încât să-ți zădărnicească orice efort în direcția respectivă.
Oamenii care doresc să moară câștigă și ei în lupta cu viața. Dacă vor asta în mod real, până la urmă reușesc să moară. Așadar, am putea spune că viața poate fi învinsă. Nu știu cât e pură speculație în ce scriu eu aici și sunt convins că există argumente puternice cu care pot fi combătut. Am însă convingerea că dorința cuiva de a merge într-o direcție negativă este suverană: acela nu poate fi împiedicat, chiar dacă viața, în ansamblul ei, pare a ține direcția către un sens pozitiv.


Un comentariu:

  1. daca schimbi termenul viata cu ,,,implementare in subconstient ,,,va suna c/am la fel,,,,dar va avea mai multe posibilitatzi pozitive de reusita!!!

    d.exemplu:
    In principiu sunt de acord cu teoria asta: orice ti-ai propune sa faci, implementarea in subconstient te poate ajuta!!!


    Daca cineva are de gand sa se distruga band si fumand peste masura, impl.i.sbc. i-l poate ajuta

    concluzie ...viatza este roz..daca noi dorim cu adevarat!!!daca nu,, ne trebuie tupeu.

    ((Ca teorie suna mai usor,,practica este mai grele))

    RăspundețiȘtergere

După mine!