marți, 26 martie 2013

Lideri de opinie in Romania de azi

Cel mai grobian dintre slugoii varanului, omul care a facut cele mai multe spume la gura prin emisiunile unde era invitat sa participe la corul injuraturilor adresate lui Basescu, ma refer la Ciutacu, pleaca la un alt post de televiziune, unde injuraturile sunt adresate tripletei de aur Ponta-Antonescu-Voiculescu. Odata cu el, va pleca o anumita parte din turma telespectatorilor depersonalizati, care, de-acum inainte, vor comuta pe Romania Tv, ca sa-l poata vedea in continuare pe Ciutacu suduind si facand spume la gura ca un hidrant.

Freddy Krueger
Pentru unii oameni, printre care ma numar, locul unde sta Ciutacu si deverseaza, cu timbrul vocal al lui Freddy Krueger, felurite laturi verbale este absolut neimportant. Poate sa se duca el si la postul de televiziune al Vaticanului ca sa faca interviuri cu ingerii din cer, pentru mine o sa ramana personajul sinistru din studiourile Varanului care, pentru bani, a acceptat si a reusit, impreuna cu Badea si Gadea, sa mistifice realitatea romaneasca asa cum nu imi amintesc sa o mai fi facut careva, cu exceptia, poate, a lui Vadim Tudor in anii 90.
Ceea ce ma intereseaza este declaratia facuta de Ciutacu. Iat-o: "Pentru mine conteaza libertatea de exprimare, indiferent de afinitatile politice". Prin declaratia asta, Ciutacu recunoaste ca nu e decat un mercenar, caruia i se rupe de orice principiu. Azi injura la Basescu, maine injura la Ponta, pentru el e totuna - ceea ce conteaza e ca libertatea lui de a face aceste porcarii sa nu fie ingradita.
Dar, desigur, marea masa de manevra a smecherilor, numita "poporul roman", nu da doi bani pe subtilitatile astea. Masa ciutacilor va merge cuminte in directia indicata de Ciutacul-sef. Si daca maine, la Romania Tv, vor sosi Badea si Gadea si vor incepe sa spurce (pe bani grei, desigur) la Ponta si Antonescu, cele trei turme se vor reuni si vor impanzi forumurile cu dejectiile lor obisnuite, de data asta, insa, avand alti adresanti. 
Asta inseamna, pentru cine nu s-a lamurit inca, lider de opinie in Romania. Zice Ciutacu "Fenechiu e rau" - imediat masele inflamate prind sa-l injure pe Fenechiu. Zice, apoi, Ciutacu "Fenechiu e bun" - masele se calmeaza rapid si il aplauda pe Fenechiu. 
Singura problema e ca pentru a putea deveni un astfel de lider de opinie, prima conditie este sa fii incompatibil cu notiunea de morala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!