marți, 21 mai 2013

Becali, intre Dumnezeu si Satana

Pentru potlogariile facute cu niste terenuri ale Armatei acum vreo cincisprezece ani, Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina au fost condamnati la puscarie cu executare. Eu nu vreau sa fac teorii de tipul "pana la urma dreptatea triumfa", pentru ca stiu ca nu este asa. Cred ca exista in Romania o multime mare de infractori care au scapat de condamnare prin prescrierea faptelor, dupa cum exista o foarte mare multime de romani care au savarsit infractiuni si nici macar nu au fost intrebati de sanatate, daramite sa fie trimisi in judecata. 
Ceea ce ma intereseaza pe mine este legatura dintre faptele savarsite de Becali si credinta respectivului in Dumnezeu. Nu are sens sa mai descriu aici felul primitiv in care se raporteaza Gigi la fiinta suprema, care il ajuta, zice el, sa treaca prin toate greutatile. Interesant e ca el a savarsit tot felul de fapte penale si de fiecare data a pretins ca a actionat ca bun crestin. De data asta i s-a infundat: a ajuns in spatele gratiilor. Asadar Gigi Becali este un infractor, exact ca si Adrian Nastase. Ce zice el despre cei se intampla? Simplu, zice ca asta e voia lui Dumnezeu. Si tot felul de oameni needucati chiar cred ca asa stau lucrurile. Numai ca daca ne gandim bine, asa-zisa voie a lui Dumnezeu i-a dat o lovitura foarte grea fostului cioban analfabet. Pentru ca dupa executarea pedepsei, pentru Becali urmeaza o perioada de opt ani in care anumite drepturi civile ii vor fi suspendate. El nu va mai putea candida la nicio functie publica, lucru care ii va aduce mari prejudicii. Mai mult, el va trebui sa plateasca o gramada de bani pentru prejudiciile aduse statului roman. Am putea spune, ca Becali este, in acest moment, scos pe tusa, exact ca Nastase. 
Asadar, Dumnezeul lui Becali a dat cu el de pamant de nu se va mai scula multa vreme de aici inainte. Daca ar fi consecvent cu ceea ce spune, fostul cioban analfabet ar trebui sa-si ispaseasca pedeapsa data de justitia omeneasca, dupa care sa se mute undeva la un schit, ca sa isi plateasca datoriile fata de Dumnezeul pe care l-a tot invocat.
Dar Becali nu zice doar ca a ajuns la puscarie pentru ca asta a fost voia lui Dumnezeu. El mai zice un lucru, foarte interesant: "Asta e tara lui Hristos? Asta e tara lui Satana!" Asadar, desi se face voia lui Dumnezeu, tara este a lui Satana, care duce la indeplinire voia lui Dumnezeu. Frumos exemplu de gandire aberanta. Fapt e ca multi romani cred ca Becali e o victima, pentru ca n-a facut nimic rau, ba chiar a facut mult bine, a dat bani la biserici etc. Vechea poveste. Eu ma intreb: care este credinta reala a lui Becali?
In sfarsit, Becali mai zice un lucru stupefiant: o sa-i ceara presedintelui Basescu gratierea pedepsei. Mie nu-mi vine sa cred. In perioada crizei politice, cand Antonescu si Voiculescu trudeau la suspendarea presedintelui, Gigi Becali a iesit si el la rampa si a sustinut ca Basescu este Satana! Nu slujitorul lui Satana, nu discipolul lui, ci insusi Satana. Iar acum, cand justitia l-a condamnat, Becali - omul lui Dumnezeu, se milogeste de Satana ca sa scape de puscarie. Iar romanii inghit si mizeria asta.
Ei, uite, de-aia avem noi nevoie de UE, pentru ca daca se aplica sistemul de-acolo, alde Becali au tot mai putine sanse.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!