luni, 17 iunie 2013

Andrei Marga - la nivelul de incompetenta

Se pare ca profesorul Andrei Marga, promotor al caloriferului romanesc, si-a atins nivelul de incompetenta, exact ca in principiul lui Peter. El are toate sansele sa fie scos pe usa din dos de la sefia Institutului Cultural Roman si nu pot spune decat ca o merita cu prisosinta.
Andrei Marga a fost, pana sa intre in mocirla care l-a propulsat pentru cateva luni la sefia Ministerului de Externe si apoi in fruntea ICR, un ilustru profesor universitar, un om dedicat studiului, care a scris nenumarate lucrari de filosofie apreciate pretutindeni si care a primit nenumarate premii si distinctii. Cred ca multi isi amintesc de perioada anilor 90, cand a fost ministru al invatamantului si a promovat o reforma importanta a sistemului. Un ilustru profesor in fruntea invatamantului romanesc, asta este ceea ce cred ca isi doresc toate guvernele din Romania si de aiurea. Andrei Marga a avut sansa sa ajunga pana acolo si sa confirme. Nu stiu ce-ar putea dori mai mult de la viata un intelectual autentic. 
Numai ca dupa ce Conventia Democratica a pierdut alegerile, in anul 2000, in loc sa isi vada de cariera profesionala, in loc sa se dedice activitatii didactice, lecturii si scrisului, ce-a facut Andrei Marga? A ramas in mediile politice, a devenit presedinte al PNTCD, a plecat cu cantec, a intrat la liberali, a stat langa Antonescu, a batut palma cu PSD, a injurat ca un tractorist la Basescu, dupa care a acceptat sa fie rasplatit pentru serviciile aduse gruparii Antonescu-Voiculescu-Ponta cu postul de ministru de externe. S-a facut de rahat in asemenea masura, incat presa occidentala a ajuns sa scrie ca ministrul roman nu face diferenta dintre stat si partid. Pana la urma, USL s-a vazut nevoit sa-l scoata de acolo. Si pentru ca era in continuare tinut in brate de Crin Antonescu, Andrei Marga a ajuns in fruntea ICR, luandu-i locul lui Horia-Roman Patapievici. Aici, cum spuneam, domnul profesor si-a atins nivelul de incompetenta. Nu mai e vorba de gafe simple, precum cele pe care le-a facut ca ministru de externe. Pur si simplu, el nu a fost in stare sa trimita Senatului - forul tutelar al ICR, raportul de activitate pentru anul 2012. Ori aici e vorba de legi, de bugete de venituri si cheltuieli, adica lucruri importante, nu injuraturi la adresa sefului statului - la care domnul profesor a dovedit ca este expert.
Din acest motiv am spus ca Marga merita cu prisosinta sa fie dat afara de la ICR. In plus, chiar nu mi se pare in regula ca un cetatean, fie el si un politruc arivist, sa ocupe o functie importanta doar pentru ca stie sa isi injure presedintele. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!