sâmbătă, 1 iunie 2013

Desantul athonit

Am trăit s-o văd şi pe asta: 20 de călugări de la Muntele Athos au sosit în România şi au făcut cerere să ţină o slujbă la puşcăria în care stă Gigi Becali şi se uită la televizor. Aşa ceva nu s-a mai văzut şi nu s-a mai auzit. Dar după cum ştim, la Dumnezeu totul este posibil şi probabil că acelaşi lucru se întâmplă şi la slujitorii săi.
De ce oare vor cei 20 să ţină slujba pentru Becali chiar în puşcărie? Are vreo importanță locul în care se ţin slujbele? Aşa a zis Cristos? Aşa scrie în Biblie? Eu unul nu cred. Dacă cei 20 vor să se roage pentru Becali, o pot face absolut oriunde în lumea aceasta şi rugăciunea lor se va înălța la Dumnezeu, care o va asculta sau nu, după cum îi va fi voia. Aşadar de ce-au venit cei 20?
Mai e ceva neclar în această poveste. Becali este un infractor condamnat la puşcărie. Care este semnificaţia deplasării trupei de călugări athoniti până la Bucureşti, în aceste condiţii? Sunt ei, cumva, de părere că Gigi este nevinovat şi vor să-l scoată din puşcărie prin rugăciuni? Pun, cu alte cuvinte, călugării, la îndoială justiţia omenească? Ce vor spune turmele de credincioşi din România, văzând această nemaipomenită acţiune? Şi aşa cei mai mulţi dintre români nu înţeleg nimic din ideea de justiţie. Ce vor crede ei de aici înainte, când, iată, călugării din cel mai important loc sfânt al Ortodoxiei vin printre noi ca să se roage pentru un infractor condamnat?
Gigi Becali a dat bani la Athos. Mă gândesc că bieţii călugări au simţit nevoia să facă şi ei ceva pentru Gigi, ceva la fel de vizibil cum sunt banii pe care i-au primit de la el. Şi atunci, au venit să facă slujbe la faţa locului - fără să realizeze că în felul ăsta fac rău nu doar ideii de justiţie, dar și Bisericii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!