sâmbătă, 13 iulie 2013

Fratia Hrebenciucului

Atunci cand Traian Basescu a pierdut catastrofal lupta cu USL, aceasta facatura politica ajungand sa ia 70% din voturi si sa se astearna ca o pecingine peste Romania, am fost unul dintre cei care au cerut ca Basescu sa plece, pentru ca proiectul lui a esuat. El vorbise de reforma statului, de separarea puterilor si, ce-i mai important, facuse pasi concreti in aceasta directie. Numai ca romanii au aratat ca nu vor asta, dand intreaga putere in mainile caracatitei USL, care intrase in alegeri cu un unic mesaj: „Jos Basescu”. Asadar, de ce sa mai fi ramas Basescu la Cotroceni? Si eu, pentru ce sa-l mai fi sustinut dupa ce actiunile lui mi l-au adus din nou pe cap pe Hrebenciuc?
Basescu n-a demisionat, a ramas sa faca figuratie la Cotroceni, sustinut de UE si SUA, care l-au obligat pe Ponta sa semneze celebrul pact de coabitare. Multi au facut spume la gura acuzand acest pact care, printre altele, a adus-o pe Laura Codruta Kovesi in fruntea DNA. Acum insa, ce sa vezi, nimeni nu mai zice nimic. Motivul este foarte simplu: prezenta lui Basescu in fruntea statului aduce mari servicii paturii de mafioti care au de aparat averi facute prin frauda: fosti sau actuali jurnalisti, oameni de afaceri, spagari si traficanti de influenta, turnatori, santajabili, angajati pe functii de conducere ai statului, politicieni facuti pe spagi si tot felul de alte lighioane. Cum anume? Extrem de simplu. Acesti oameni, a caror legatura cu morala este la fel de stransa precum cea dintre Uciga-l Toaca si euharistie, si-au construit din prezenta lui Basescu la Cotroceni o perfecta aparare pentru toate actele de coruptie pe care le comit. De indata ce o astfel de lighioana este prinsa ca a calcat pe bec, iese la televizor si spune ca justitia e a lui Basescu. Chiar ieri, Crin Antonescu, luandu-i apararea teparului moldovean Fenechiu, a sustinut ca respectivul mafiot a fost condamnat datorita presiunilor exercitate de Basescu si acolitii lui. Varanul Felix, aflat si el pe faras, declama la posturile lui de televiziune ca daca-l suspenzi pe Basescu, dupa aia esti condamnat. In paralel, armata despre care vorbeam, a mafiotilor care au de pierdut, nu sta degeaba. Toti oamenii aia de nimic colcaie pe forumuri, pe site-urile de socializare, prin ziare locale si centrale, si tin treaza in populatia lipsita de educatie ura fata de Basescu. Daca le spui ca Basescu nu mai are puterea, lucru absolut evident, replica lor este ca oamenii lui Basescu sunt peste tot si conduc in continuare Romania; daca le zici ca peste un an Basescu n-o sa mai fie presedinte, ei iti raspund ca la DNA va fi in continuare Kovesi. Si uite-asa, pentru multi ani de-aici inainte, acesti nemernici ii vor minti si manipula pe romanii lipsiti de educatie, care le vor vota in continuare reprezentantii de genul Voicu, Fenechiu, Hrebenciuc.
Nerusinarea acestor slugoi merge dincolo de pragul pana la care faptele omului pot fi incadrate in normalitatea luptei politice. Acum cateva zile, ma uitam la fostul premier taranist Victor Ciorbea, alaturi de care, spre rusinea mea, am facut si eu politica o vreme, cum se dadea de ceasul mortii sa lege numele lui Basescu de imensul scandal al fraudei de la bacalaureat. Acest om, care pentru mine nu mai valoreaza nici cat un caltabos din spaga pe care o primea puscariasul penelist Traian Decebal Remes, sustinea, la Antena 3 (unde altundeva!) ca mizeria de la Bolintineanu a fost adusa in prim plan ca sa estompeze succesul lui Ponta din turneul asiatic, si ca lucrul asta nu putea fi facut decat de cineva cu multa forta, un personaj greu, din zonele inalte ale puterii. „Va las pe dumneavoastra sa ghiciti despre cine ar putea sa fie vorba” a terminat acest zero barat al politicii romanesti pe nume Victor Ciorbea.
Si mai e ceva, ceva extrem de trist. Crin Antonescu, omul pe care se pregateste USL sa-l unga la Cotroceni prin votul romanilor lipsiti de educatie, se foloseste si el de prezenta lui Basescu la Cotroceni. Acest individ, mai lipsit de substanta pana si decat Mircea Geoana - alta marioneta pe care dorea sa ne-o impuna Fratia Hrebenciucului, nu poate rosti altceva pe scena publica decat „Jos Basescu!”. Ori daca Basescu ar fi deja jos, cu ce s-ar mai prezenta Antonescu in fata alegatorilor prostiti de Antenele Varanului? Ce idee politica ori economica a emis acest om de paie pana acum? Ce proiect pentru Romania a prezentat el de cand e in politica? Ce-a facut el concret, in afara de a gesticula si a striga pe toate tonurile ca Basescu e raul absolut? Nimic, pentru ca el nu poate face nimic - n-are nici pregatirea necesara, nici forta interioara, nici instinctul care l-ar putea transforma intr-un presedinte. Antonescu, daca va fi candidatul USL, va spune un singur lucru: „Votati-ma pe mine, ca sa se termine cu regimul Basescu”. Dupa care, odata ajuns la Cotroceni, va intra in adormire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!