vineri, 30 august 2013

Pagini din istoria marlăniei universale

Asa cum stie toata lumea, scandalul de la Ministerul Transporturilor s-a incheiat prin numirea Ramonei Manescu in functia de ministru. Ramona Manescu este membru vechi al PNL si prietenă apropiata a sotiilor celor doi lideri USL - Ponta si Antonescu.
La ceremonia de investire a noului ministru a participat si numitul Crin Antonescu - presedinte al Senatului si, totodata, al partidului care a sustinut-o pe Manescu. Individul a stat in stanga presedintelui Romaniei, asa cum prevede protocolul, pana cand doamna ministru a depus juramantul. Dupa care, exact in momentul in care Basescu isi incepea alocutiunea, Antonescu s-a intors, a dat mana cu Zgonea - presedintele Camerei Deputatilor, si a plecat. Da, a plecat pur si simplu, intr-un gest de marlanie cum rar mi-a fost dat sa intalnesc si care va ramane, probabil, in istoria marlaniei universale.

Dupa ce a comis marlania despre care vorbeam, Antonescu a dat si o „explicatie”. Anume: "Fără îndoială că acest gest este unul nepoliticos şi mie nu-mi face nicio plăcere să fac gesturi nepoliticoase. (...) Am plecat pentru a arăta public că pentru mine discursul ce avea să urmeze legat de Ministerul Transporturilor din gura lui Traian Băsescu nu mai poate prezenta nicio urmă de legitimitate”.
Stau si ma minunez: presedintele Senatului Romaniei a plecat de la palatul Cotroceni, unde ministrul sustinut chiar de el depunea juramantul, pentru ca presedintele Romaniei urma sa tina un discurs lipsit de legitimitate. Oameni buni, ce inseamna asta?
Daca presedintele tarii este ilegitim, de ce s-a mai dus Antonescu la Cotroceni? De ce a mai nominalizat el un ministru la Transporturi din partea PNL? Sa intelegem ca Basescu e ilegitim cand tine o alocutiune la investirea unui ministru, dar e perfect legitim cand semneaza decretul de numire? Alo, Antonesculte, tie nu-ti este rusine chiar deloc? Tu chiar crezi ca populatia acestei tari e formata numai si numai din prosti si securisti? Tu chiar crezi ca poti sa-i pacalesti la nesfarsit pe aia sapte milioane de manipulati?
Sa-ti mai spun ceva, Antonescule: daca e vorba de legitimitate, tu esti de mii de ori mai ilegitim decat Basescu, pentru ca tu esti presedintele unei institutii pe unde nu calci cu lunile si cu anii, dar de unde iti iei un salariu urias - bani din banii nostri. 
Te mai intreb odata, Antonescule: tie chiar nu-ti este rusine?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!