marți, 24 septembrie 2013

Deputatul microcefalilor

Judeţul Vaslui, despre care aflu că este cea mai săracă zona din Uniunea Europeană, a votat pentru ca în Parlamentul României să fie reprezentat de un profesor pe nume Victor Cristea. De ce l-or fi votat vasluienii exact pe Victor Cristea, nu e greu de înţeles. Individul a fost timp de 16 ani primarul Valsuiului, calitate în care, după cum scrie presa locală, n-a făcut altceva decât să îngroape oraşul. Iată un citat dintr-un editorial al lui Dumitru Tanasuc apărut în cotidianul vasluian „Vremea nouă”:
Ce a fãcut Victor Cristea pentru Vaslui în cele patru mandate ca primar? În primul rând, multe petreceri, la care s-au bãut tone de vin și whisky, stropite cu tone de mici, niște amãrâte de troleibuze, un drum neterminat în Moara Grecilor, câteva conducte de gaze și… cam atât. În 2006, când credea cã va sta veșnic în scaunul de primar, a forțat Consiliul Local de atunci, aservit politic, sã voteze contractarea unui credit uriaș pentru Vaslui, în sumã de 210 miliarde lei vechi. Unde s-au dus banii? Nimeni nu poate spune clar pe ce a cheltuit Cristea acești bani, însã cu siguranțã toți vasluienii realizeazã cã fostul primar a blocat aproape total primãria, instituție care plãtește sute de mii de euro pe an numai pentru dobânzi la acest credit gigant.
Nu cred că e nevoie de vreo explicaţie suplimentară. În România, cu cât eşti mai corupt, mai incompetent, mai agramat, mai bandit, cu atât ai şanse mai mari să devii deputat. Faptul că actualul parlament e plin de jivigănii se datorează în bună măsură acţiunii concertate desfăşurate de grupul celor trei gropari - Voiculescu - Antonescu - Ponta, în obsesia lor dementă de a scăpa de Băsescu, pentru ca Varanul să scape de justiţie, iar Crin să ocupe fotoliul de la Cotroceni. În urma campaniei susţinute de Antenele lui Voiculescu şi a diferitelor cercuri de interese, microcefalii din Vaslui şi din multe alte locuri au votat cu două mâini personaje sinistre de genul acestui Cristea. Cum spunea cineva, atât de mare a fost ura contra lui Băsescu şi a PDL, încât dacă PSD s-ar fi prezentat în alegeri cu un sac de cartofi drept candidat, românii l-ar fi votat într-o veselie.
Dar în fond, ce mare lucru a făcut deputatul PSD Victor Cristea, de i se cuvine să fie luat în tărbacă? EI bine, el s-a dus la tribuna parlamentului şi a glăsuit aşa:
Cu câteva luni în urmă am văzut cu un coleg de-al meu un film, "Poziţia copilului". M-a impresionat foarte mult... După un timp aud că este premiat acest film. Am vrut să ies din sală când a început filmul.... Cu cuvinte atât de urâte.... Noi ne chinuim să dăm o educaţie copiilor la şcoală şi în filmul ăla numai nişte obscenităţi, trivialităţi, înjurături... Copilul către mamă, îi spunea tot felul de lucruri urâte... Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român şi minimalizarea activităţii în învăţământul nostru? Și noi venim să-i mai dăm artistului... Pe ce bani?... Să-l şi legiferăm să denigreze şi să ne facă inculţi. Cu ce bani a făcut acest film, l-a făcut cu bani din buzunarul lui, din salariul lui?
Carevasăzică, deputatul microcefalilor este revoltat că în filmul "Poziţia copilului", desemnat cel mai bun film prezentat anul ăsta la Festivalul Internaţional de la Berlin, se vorbeşte urât. După cum este bine ştiut, în judeţul Vaslui oamenii vorbesc unii cu alţii ca la curtea împăratului Japoniei. Nimeni nu înjură, nimeni nu grohăie ca un porc când cineva i se adresează, iar când se îmbată (lucru pe care, de altfel, îl fac zilnic, bărbaţi şi femei deopotrivă), vasluienii se prăbuşesc sub mese recitând din sonetele lui Shakespeare. În aceste condiţii, sigur că deputatul Cristea are dreptate să fie revoltat: cum să te duci la Berlin cu un film mincinos, în care oamenii înjură şi vorbesc murdar?
Dar deputatul microcefalilor nu se opreşte aici. El se întreabă, voroninian: nu cumva germanii au premiat acest film ca să fie denigrat poporul român în străinătate?” Nu am cuvinte să comentez această oroare.
Asta aţi trimis în parlament, vasluienilor, un comunist sadea, cu creierul năclăit de lozinci şi limbă de lemn, un politruc sinistru din cei care au ţinut România în beznă decenii întregi. Huuuuoooooo!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!