joi, 24 octombrie 2013

De ce Tatoiu?

Cel putin de doua ori pe saptamana, uitandu-ma pe diverse canale de stiri si palavrageli, dau peste cate o emisiune de tipul talk-show, unde este invitata Monica Tatoiu. Intrebarea pe care mi-o pun in legatura cu aceste aparitii este urmatoarea: ce anume o recomanda pe respectiva femeie pentru a participa la emisiuni televizate? Face cumva rating? Adica de indata ce apare ea intr-o emisiune, numarul celor care comuta pe respectivul post se dubleaza? Sau poate exista alt gen de studii de piata din care rezulta ca Tatoiu trebuie invitata neaparat la emisiuni?
Exista in Romania sute de mii de femei mai destepte, mai dezinhibate, mai frumoase si mai telegenice decat Monica Tatoiu. Cu toate astea, pe ea o vedem tot la doua seri pe ecrane si - lucru inca si mai neplacut, o si auzim. Ceea ce spune Tatoiu atunci cand deschide gura poate fi caracterizat printr-un singur cuvant: platitudini. Adica lucruri pe care le poate spune oricine, pentru ca nu necesita nici studii, nici pregatire, nici cultura. Le poate spune o gospodina obisnuita, cu sortul plin de faina, in timp ce frige chiftele. Le poate spune o casiera de la societatea de gaze in timpul pauzei de cafea. Le poate spune o motostivuitorista dintr-un depozit de mezeluri. Nu inveti nimic ascultand respectivele platitudini, nu-ti deschid vreo perspectiva, nu te ajuta sa intelegi ceva, nu te lumineaza. Pur si simplu trec pe langa tine la fel de gratios cum trec vorbele spuse de femeile care vand legume in piata.
Si atunci, de ce trebuie sa fie invitata Tatoiu la emisiuni? De ce Tatoiu si nu o femeie oarecare, din cele pe care le intalnesti cu sutele in fiecare zi grabindu-se la dentist, ori la scoala, ori la birou? De ce trebuie sa vina Tatoiu si sa vorbeasca pe orice fel de subiect, de la sinuciderea Madalinei Manole pana la cutremurele induse artificial? Este cumva Tatoiu un spirit enciclopedic, de factura lui Pico della Mirandola? In opinia mea nu e decat o simpla amatoare care da si ea din gura pe orice tema, inchipuindu-si ca are ceva de spus.
Asadar: de ce Tatoiu? Mare mister!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!