miercuri, 23 octombrie 2013

Ponta la Biden

Ieri, Victor Ponta a fost primit la Casa Alba de vicepresedintele american Joe Biden. Nu stiu ce fel de discutii au purtat cei doi intre patru ochi, nimeni nu spune astfel de lucruri si, in cazul lui Ponta, chiar daca ne-ar povesti cu lux de amanunte ce i-a spus Biden, nu l-am crede, stiut fiind ca el minte fara incetare, cu usurinta cu care stranuta. Asa ca nu vom afla niciodata ce au discutat cei doi, exact cum nu stim ce s-a discutat la scurta intalnire Merkel - Ponta. 
Ceea ce ramane este adevarul faptelor: Ponta a fost primit de Joe Biden. Punct. Nimeni nu ar trebui sa mai comenteze ceva in momentul asta, numai ca trepadusii de la B1 s-au strans ciopor si au inceput cu barfa, precum babele la uluc prin satele romanesti. Cu totii au incercat sa minimalizeze primirea lui Ponta de catre al doilea om din administratia americana: a fost o intalnire formala, de rutina, echipa cu care s-a dus Ponta la Casa Alba nu a fost cea potrivita, la fel a fost primit si nu stiu care politician african, ca la sfarsit n-au iesit la declaratii etc. Ori eu cu asta nu pot fi de acord, exact cum nu am fost de acord, ani si ani de zile, cu modul in care prezenta Antena3 astfel de evenimente, in ele fiind insa implicat Basescu.
Este posibil ca Ponta sa fi platit bani foarte grei din buzunarele romanilor ca sa i se faca lobby la Biden. Este posibil sa fi pus conditia asta celor de la Chevron, ca sa ii ajute sa inceapa mai repede explorarile prin zona Pungesti. Este posibil orice. Dar, pana la obtinerea unor dovezi ca in intalnirea asta a fost ceva putred, ar trebui ca toti sa taca din gura. Nu este in regula sa urli din adancul bojocilor impotriva gastii de mercenari a lui Voiculescu si apoi sa te comporti exact ca ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!