miercuri, 29 ianuarie 2014

O putere corupta

Au trecut doi ani de cand USL a venit la putere, acoperind de indata tara ca un roi imens de lacuste infometate. Dupa doi ani de zile, romanii o duc rau, chiar foarte rau. Imi aduc aminte cum striga Ponta in campanie ca de indata ce o sa vina ei la putere si o sa stopeze furturile, romanii se vor lafai pe gramezi de bani. Realitatea e cea pe care o simte orice roman: totul a fost o minciuna uriasa, avand ca scop inlaturarea vechii puteri prin orice mijloace. Intrebarea este ce-au facut uselistii cu uriasa oportunitate pe care au avut-o.
Era clar pe vremea aia ca si un boschetar betiv daca pui pe listele USL, el va fi ales, singura conditie fiind sa-l injure pe Basescu. USL ar fi avut atunci prilejul extraordinar de a pune pe liste oameni de calitate, alesi pe spranceana, specialisti, care sa stie ce au de facut ca Romania sa se miste in directia Europei. In loc sa faca asta, cu totii - Ponta, Antonescu, Voiculescu, Dan Diaconescu, au pus pe liste penali, specimene de genul deputatului auto, a infractorilor Chiuariu, Fenechiu etc. Exista oare o explicatie credibila pentru ce-au facut ei, alta decat ca sunt cu totii o mare mafie care percepe participarea la guvernare doar ca pe o oportunitate de a face averi din banii publici? Sa explice Antonescu, promotorul "revolutiei bunului simt": de ce a pus pe listele parlamentare penali, cand toate sondajele de opinie creditau USL cu peste 60% din voturi?
Stiu, antenistii au raspuns si la asta. Pentru ei, intr-un fel sau altul, de vina e Basescu si oamenii lui din sistem. Probabil ca oamenii lui Basescu au actionat in judete si au impus pe listele USL oameni de genul lui Verginel Gireada si a celorlalti fosti sau viitori condamnati penal. Basistii l-au urcat pe cai mari pe ministrul habarnist Stroe, pe vicepremierul cu nevasta cercetata la DNA pentru coruptie si tot basistii i-au determinat cumva pe uselisti sa numeasca prefecti de genul lui Balta de la Buzau, care nu stie nici cate localitati inzapezite are in judet. Asa ca antenistii stau si spumega contra lui Basescu, dirijati teatral de Gadea, Badea si ceilalti mercenari ai lui Voiculescu. Nu-i nimic, baieti, noi stim ca atat va duce capul. Oricum nu voi o sa suferiti, ci copiii vostri, al caror viitor tocmai il arvuniti, sustinand o putere corupta si retrograda.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!