joi, 27 februarie 2014

Un mic exercitiu de logica

Vreau sa spun din capul locului ca eu ma bucur foarte tare ca USL s-a rupt. Nu ma bucur pentru PSD sau pentru PNL ci pentru Romania, care statea sub o permanenta amenintare din cauza existentei acestui hibrid politic care detinea 80% din tortul puterii. Asa ca exercitiul logic care urmeaza n-are nicio legatura cu dreptatea PNL sau cu dreptatea PSD (ambele partide pretind ca dreptatea e de partea lor). Ia uite:
1. PNL a cerut ca Johannis sa ocupe anumite pozitii in guvern.
2. PSD a refuzat cererea PNL, propunand o alta varianta
3. PNL a refuzat oferta PSD si a dat un ultimatum
4. PSD n-a tinut seama de ultimatum
5. PNL a decis cu larga majoritate sa paraseasca USL
6. USL s-a desfiintat
7. Crin Antonescu, presedinte al PNL umbla prin tara si-i acuza pe fostii parteneri de fel de fel de rele, dintre care multe n-au legatura cu afacerea Johannis (scoala lacomiei nesfarsite a PSD etc). Acelasi lucru il fac fel de fel de liberali invitati prin studiourile de televiziune.
Ei bine, daca Ponta si PSD ar fi acceptat solicitarile liberale cu privire la Johannis, PNL n-ar mai fi iesit de la guvernare si, evident, n-ar mai fi lansat aceste acuzatii (corecte, in opinia mea) la adresa PSD. Deductia logica este urmatoarea: PNL a coabitat cu PSD in cadrul USL, cu toate ca stia foarte bine cu cine are de-a face, dar a tacut pentru ca i-a convenit. Ori asta nu prea vad cum ii poate face pe romani sa creada ca PNL "are onoare", cum zice Antonescu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!