miercuri, 7 mai 2014

Romania needucata (10)

Cazul mamei si tatalui lui Basescu
Pe multi i-am auzit spunand, pe la posturile de televiziune, ca Basescu n-are mama, n-are tata. Asta inseamna urmatorul lucru: nimeni nu se poate intelege cu dictatorul. Si asta, zic ei, ar reprezenta ceva rau. Romanii needucati o iau de buna si o dau mai departe: "da, bai, nenorocitu' asta de Basescu n-are mama, n-are tata, nu te poti intelege cu el, trebuie sa ne scapam de un asemenea om, sa punem pe altul, cu care ne putem intelege, cu care putem bate palma".
Ce nu se pune in discutie, cand vine vorba de subiectul asta, este intelesul afirmatiei "nimeni nu se poate intelege cu el". Romanii needucati vad intelegerile in felul urmator: te intelegi cu seful de birou cand nu vii la lucru, cu paznicul fabricii cand scoti si tu o bucata de fier cornier, te intelegi cu politistul de la rutiera care te-a prins baut la volan, cu profesorul lui fiu-tau, care ti-l ia la meditatii si asa stai linistit ca ti-l promoveaza, cu doctorul care o opereaza estetic pe nevasta-ta si trece in fisa ca i-a scos ceara din urechi, cu primarul, cu tipu' de la cablu, cu agentul de la fisc, cu inspectorul de la urbanism etc. Romania e o tara a intelegerii reciproce, in care mai toata lumea accepta sa ignore, contra cost, abaterile celorlalti de la legi si principii. La nivel mare, intelegerile suna cam asa: tu ma lasi sa fur si eu iti dau sustinere media, ca am televiziuni, ziare si mercenari fara niciun Dumnezeu. Si asta e societatea ideala in intelegerea romanilor needucati.
Evident ca atunci cand apare cate unul care nu vrea sa participe la targul asta continuu, devine imediat tinta calomniatorilor si a celor care manipuleaza constiintele oamenilor simpli si needucati. Asa se face ca unul din marile pacate de care sunt convinsi astazi anti-baseii este acesta: "cu el nu te poti intelege".
Dar pas de-i spune unui roman needucat ca "a nu te intelege" e o calitate, mai cu seama atunci cand vine vorba de justitie, de orientarea geo-politica a tarii, de principiile europene. Imediat va sari cu afirmatii cum ca de fapt Basescu se intelege, dar numai cu ai lui - cu Udrea, Boc, Kovesi, Morar si, mai nou, Antonescu (ah nu, cata vreme Antonescu era prieten cu Ponta si implicit cu Voiculescu, Basescu nu se intelegea cu el - acum s-a schimbat intreaga tarasenie). Cat despre justitie, e in mana dictatorului, iar Europa tine cu el, pentru ca... fiindca... deoarece.... aaaaaaa, ah, da, fiindca asa ne-a explicat Antena3. 
Acum, de ce spun eu ca treaba asta are legatura cu educatia? Pentru ca educatia are de-a face si cu instructia. Adica pana sa ajungi la educatie, trebuie sa treci cat de cat si prin scoala. Nu poti educa un cioban - exista exemple de notorietate pentru asta. Ei bine, daca omul a trecut prin scoala, daca a facut vreo trei ore de logica, vreo trei de filosofie si vreo patru de istorie, atunci intelege cum stau lucrurile: si cine sunt pesedistii, si cine este Voiculescu, si de ce-i deranjeaza pe ei Basescu. Si nu se mai lasa inselati de toata sleahta de manipulatori pe bani grei de la televiziunile mogulilor, adica nu mai inghit pe nemestecate facaturile anti-Basescu venite de la cei care au interes ca romanii sa creada ca toti hotii si banditii din tara asta sunt de fapt persoane cinstite, dar intra la puscarie pentru ca asa ordona Basescu, banditul care ne-a taiat salariile si s-a imbracat cu un tricou pe care scria PMP, un om cu care nu se poate intelege nimeni, fiindca, dupa cum se stie, n-are mama, n-are tata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!