duminică, 21 septembrie 2014

Antenistii din Guineea

Vad o stire care pe europenii din Germania, Elvetia, Franta etc ii oripileaza cu siguranta:
"Cadavrele unor medici şi jurnalişti occidentali au fost descoperite într-un sat din sud-estul statului Guineea. Cei opt se aflau în Africa pentru a oferi informaţii cu privire la riscurile virusului Ebola, însă au murit după ce au fost atacaţi cu pietre de localnici, au declarat autorităţile din Guineea".
Pe mine, ca roman, stirea asta nu ma surprinde chiar atat de mult. La mine in tara, mari mase de oameni procedeaza ca in Guineea, desigur, in alt registru. Am in vedere modul in care ai nostri, spalati pe creier de Sistemul Varanului, au reactionat fata de cei care, in cunostinta de cauza fiind, au luat masuri nepopulare pentru a salva Romania de la efectele marii crize economice. Ma refer la Basescu si guvernul Boc. Oamenii astia au facut exact ceea ce trebuie. Masurile luate de ei  vizau tinte inalte, la fel cum actiunile medicilor plecati in Guineea vizau ceva pe care localnicii nu puteau sa le inteleaga. De ce nu puteau? Simplu: din cauza lipsei de educatie stiintifica. Oamenii aia cred ca Ebola este o pedeapsa pe care le-o trimit nu stiu ce duhuri din jungla. Ei nu au auzit niciodata de virusi, de transmiterea bolilor etc. Asa incat atunci cand vine cineva si incearca sa le explice lucrurile astea, se uita la el cu expresii indobitocite si il ataca cu pietre. Acelasi lucru se intampla cu antenistii. Ei sunt oameni care au inteles din economie cam ce a inteles un individ cu patru clase din teoria relativitatii generalizate a lui Einstein. Asa incat i-au luat cu pietre pe cei care au salvat tara de la dezastru.
Ceea ce este mai grav, e ca antenistii prizonieri ai Sistemului Varanului sunt cobaii unora care stiu cum sa-i manipuleze si fac bani grei de pe urma lor. In Guineea, cel putin, e vorba de populatii intregi care traiesc la limita civilizatiei si pentru care nu se poate face nimic in actualele conditii economice. La noi insa lucrurile stau altfel. Avem televiziuni, in orice sat exista drumuri si masini care circula pe ele, internetul a patruns peste tot, oricine doreste are acces la informatii. Dar cei care ne conduc, in loc sa foloseasca toate astea pentru a scolariza si a educa populatia, prefera sa nu faca nimic, pentru ca nu au nevoie de oameni luminati la minte. De ce sa-i scolarizezi pe oameni ca apoi sa te vada ca nu esti decat un mincinos ordinar, incapabil de altceva decat de furt? Nu mai bine ii tii captivi in Sistemul Varanului si le inoculezi zi de zi ideile care iti convin tie, anume ca tu esti patriot si priceput si dornic sa faci bine tuturor, in vreme ce basistii sunt nazisti si alte asemenea mizerii condamnabile? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!