miercuri, 24 septembrie 2014

Pentru ca asa a zis Basescu

M-am uitat aseara la o discutie in direct transmisa de televiziunea B1. Au participat cativa politicieni, printre care un deputat PSD pe nume Daniel Florea. Sunt absolut convins ca marea majoritate a romanilor ar da din umeri la intrebarea "cine este Daniel Florea?" Asa incat va spun eu: e vorba de un avocat din Calarasi, care a fost implicat intr-un scandal legat de afacerea "Valiza". Florea era presedintele CAF (Curtea de Arbitraj pentru Fotbal)  si a anulat o decizie de suspendare a lui Gigi Becali, care fusese prins cu valiza plina de euro (1,7 milioane) reprezentand mita pentru U Cluj ca sa castige neaparat in fata lui CFR Cluj, ceea ce ar fi condus la castigarea campionatului de catre Steaua. S-a vorbit atunci de o spaga de 500 000 de euro primita de CAF.
In urma scandalului, care a avut loc in 2008, Florea a fost demis. Pentru ca meseria de avocat nu-i aducea suficiente satisfactii, el a candidat la senat din partea PDL. A ratat, dar pentru oameni ca el astfel de episoade sunt lipsite de importanta: peste nici un an, a devenit vicepresedinte al AVAS, sustinut, evident, de PDL.  In 2012, trecut cu arme si bagaje la PSD, Daniel Florea a devenit deputat.
Cum spuneam, aseara l-am vazut pe Dorin Florea la televizor, incercand sa justifice avocateste diferite gafe si prostii comise de seful lui, Victor Ponta. Ei bine, spre sfarsitul emisiunii, acest individ, vizibil enervat ca nu reusea sa fie convingator, a rostit urmatoarele, citez: "Voiculescu e turnator pentru ca zice Basescu, iar Turcescu, care vine aici la dumneavoastra si zice am fost turnator, el nu e, e baiat bun." Unul dintre cei aflati la masa i-a atras atentia: "N-a zis nimeni ca Turcescu e baiat bun", la care Florea a continuat, intrerupandu-l: "Nu, dar Voiculescu e turnator c-asa zice Basescu."
Iata, asadar, cu ce se ocupa alesii PSD, oameni care, in mod normal, ar trebui, atunci cand vin la emisiuni, sa lumineze populatia cu privire la legi, la principii, la functionarea democratiei. Misiunea lor, stabilita de partid, este cu totul alta: sa minta, sa dezinformeze, sa manipuleze, mai pe scurt sa faca din alb negru. Cum poti sa vii tu, avocat - deci om care stie ce inseamna legea - si sa sustii in fata a sute de mii de telespectatori ca Voiculescu este turnator pentru ca asa zice Basescu? Care este respectul tau fata de meseria pe care ti-ai ales-o, fata de cei care ti-au fost profesori in facultate si fata de romanii care te-au trimis sa-i reprezinti si sa faci legi pentru ei? Cum e posibil sa debitezi astfel de enormitati fara sa-ti tremure vocea? Ce fel de creatura poti sa fii, ca sa aberezi in maniera asta? 
Dan Voiculescu a fost dovedit ca turnator la securitate sub numele conspirativ Felix. In arhivele CNSAS au fost gasite note de informare semnate de actualul puscarias Voiculescu, care au aratat ca si-a turnat inclusiv rudele la securitate. O instanta judecatoreasca a decis ca documentele sunt originale si ca semnaturile sunt ale lui Voiculescu. Cel supranumit Varanul, a parcurs toti pasii, a contestat decizia, a ajuns pana la ultimul grad de jurisdictie, insa a pierdut: decizia a ramas definitiva si irevocabila. Voiculescu a anuntat ca se va adresa CEDO - nu stiu daca a facut-o sau nu.
Asadar, Justitia Romana, institutie fundamentala a statului de drept, a stabilit ca Voiculescu a turnat la securitate. Din acel moment, de el s-a lipit pentru eternitate calificativul de "turnator". Asa-l cunoaste intreaga Romanie, asa il va retine istoria: un turnator. 
Dar ce sa vezi? Apare un deputat PSD, vorbind in numele PSD si, in fata a sute de mii de romani, sustine ca Voiculescu e turnator pentru ca asa zice Basescu. Nu ca e stupefiant? Daniel Florea isi permite sa stearga public pe jos cu un intreg sir de decizii judecatoresti, cu dovezile irefutabile prezentate de institutii ale statului, precum CNSAS. El batjocoreste munca tuturor celor implicati in infaptuirea actului de justitie, de la ultimul grefier si pana la judecatorii Curtii Supreme, care si-au facut datoria si au solutionat cazul. Ce ne spune acest Florea de la Calarasi? Nici mai mult nici mai putin ca toti oamenii aia sunt niste mincinosi, ceea ce au facut ei este egal cu zero, sentinta este masluita, pentru ca realitatea e cu totul alta: Voiculescu a fost declarat turnator pentru ca asa a zis Basescu
In loc sa-l ia frumusel deoparte si sa-i ceara demisia din Parlamentul Romaniei, PSD il tine pe mai departe pe individul asta in scaunul de deputat. De ce? Oricine ar trebui sa inteleaga: el este etalonul pesedismului. Pe oameni ca Florea se bazeaza Ponta si partidul lui. Cu ajutorul lor mint si manipuleaza fara scrupule, cu ei prostesc populatia needucata.
Pentru cine doreste sa-l auda cu urechile lui pe Florea cum sterge pe jos cu justitia si statul de drept, iata link spre emisiunea de la B1. Ascultati incepand cu momentul 48:45



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!