luni, 17 noiembrie 2014

Nerusinarea pesedista

Un bun exemplu de ce inseamna manipularea nerusinata si sfidarea agresiva este dat de comportamentul PSD dupa dezastrul din strainatate, unde romanii au fost impiedicati sa mearga la vot.
Sa punem cap la cap cateva adevaruri pe care nu cred ca le poate contesta nimeni
- Guvernul Romaniei se numeste Victor Ponta
- Ministrul de externe este numit de Victor Ponta
- Organizatorul alegerilor din strainatate este Ministerul de Externe
- La primul tur, foarte multi romani din strainatate nu au putut vota
- S-au facut sute de cereri, de la persoane oarecare pana la presedintele Romaniei, ca in strainatate sa se organizeze noi sectii de votare, pentru ca romanii sa poata vota
- Ministrul PSD de externe, Corlatean a demisionat
- Victor Ponta a numit un nou ministru de externe, in persoana lui Teodor Melescanu
- Melescanu a promis ca va rezolva situatia
- Victor Ponta a declarat ca la turul al doilea nu va exista nici macar un singur roman aflat in strainatate care sa nu poata vota
- Singura modificare facuta a fost marirea numarului de cabine in sectiile de votare si a stampilelor de vot.
- La turul al doilea, romanii din strainatate nu au putut vota.
- Presedintele Romaniei, alaturi de mii de persoane, a solicitat prelungirea votarii pana la ora 24. Guvernul Victor Ponta nu a dat curs solicitarilor
- Dupa inchiderea urnelor, zeci de mii de romani au manifestat in marile capitale in fata sectiilor de votare, cerand sa li se respecte dreptul la vot.
- Guvernul Victor Ponta a apelat la ministerele de interne ale tarilor in care aveau loc manifestatii si le-a cerut sa restabileasca ordinea.
- Romanii care manifestau au fost dispersati cu ajutorul gazelor lacrimogene.
Ce concluzie poate trage de aici un om normal, care a trecut prin minim patru ani de scoala  si a invatat cel putin sa scrie si sa citeasca? Eu zic ca una singura: Guvernul Victor Ponta a organizat defectos alegerile din strainatate si este foarte plauzibil ca a facut-o in mod deliberat, stiind ca romanii din Diaspora vor vota impotriva lui Victor Ponta.
Din punct de vedere a cutumelor democratice, concluzia care se impune este clara: Victor Ponta trebuie sa demisioneze din functia de premier. O spune, spre exemplu, Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag:
„Ceea ce se intampla este incredibil, mai ales pentru o tara care este membra a Uniunii Europene. Sunt mahnit si indignat in acelasi timp si cred ca domnul Ponta, care este premier, este responsabil de asta si trebuie sa demisioneze”
In loc sa actioneze conform acestor principii, Victor Ponta si reprezentantii guvernului sau dau declaratii de neconceput. Spre exemplu, vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut in fata presei ca Opozitia fraudeaza alegerile in Diaspora!
Iata de ce cred ca a sosit momentul ca acesti oameni sa plece, impreuna cu sistemul pesedist, descendent in linie dreapta din cel ceausist.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!