joi, 20 noiembrie 2014

Ponta si PSD trebuie sa dea socoteala

Modelul de actiune politica a PSD este unul foarte simplu si primitiv. El a fost aplicat cu succes in 2012, la suspendarea lui Basescu. Intr-o singura miscare, executata pe parcursul a 24 de ore, PSD a plesnit sistemul democratic, decapitand institutiile statului si punand la butoane mercenari. Basescu a fost suspendat si in locul lui a fost plasat Antonescu. Din fericire, mascarada a esuat datorita CCR si a romanilor, care au boicotat votul pentru demitere. Cei care au organizat puciul nu au fost pedepsiti. Nici Voiculescu, nici Antonescu, nici Ponta - cei trei pioni principali ai loviturii de baros aplicate sistemului democratic. Si nici cei din esalonul doi, executantii zelosi de genul Zgonea.
Ulterior, politicienii s-au pus pe vorbit: interpretari, chichite juridice, analogii, deturnarea atentiei etc. Pe principiul "lasa ca romanii sunt tampiti". Timpul a trecut, lucrurile au parut sa se aseze, lumea a inceput sa vorbeasca tot mai putin despre grozaviile petrecute. Asta este modelul politic pesedist. El ar putea fi descris cel mai bine prin sloganul "Da lovitura si asteapta sa uite lumea".
Asa au facut pesedistii si acum, la alegerea presedintelui. Au calcat totul in picioare, in ideea ca Ponta castiga, dupa care lucrurile se linistesc. Au vazut ca in strainatate votul este anti-Ponta, asa ca au pus la cale un mod pervers de a-i impiedica pe romanii de-afara sa voteze. Au zis "lasa ca se linistesc ei". Slava Domnului, nu le-a iesit nici de data asta. Si acum tac malc, fac pe smeritii, pentru ca nu mai sunt in pozitia de a face declaratii arogante, amenintari voalate si cazuistica sfidatoare. Dar asta nu ar trebui sa-i fereasca de raspundere. Ponta si ai lui trebuie sa plateasca. Faptul ca au pierdut nu ii albeste, nu le spala vinovatia. Ceea ce au facut ramane facut. Asa ca trebuie sa dea socoteala. Daca liberalii au de gand sa faca pace, negociind posturi si influenta in teritoriu, in timp ce comunicatorii lor vorbesc despre liniste, trecut la treaba etc,  inseamna ca votul anti-Ponta si anti-PSD a fost zadarnic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!