luni, 8 iunie 2015

Un dinozaur - Ion Cristoiu

Ion Cristoiu este un comentator de politica interna pe care il suspectez a fi in slujba unor anumite forte care nu actioneaza la lumina. Cu toate ca el se pretinde independent - de capul lui adica, de la o vreme face o galagie infernala pe tema arestarilor in randul politicienilor, atacand tintit varful de lance al luptei cu mafia politica - Laura Kovesi, galagie care, in opinia mea, este comandata. 
Pozitia pe care se situeaza Cristoiu coincide cu cea a secretarilor de partid ajunsi astazi presedinti de CJ-uri: totul este un complot, dirijat de "binomul DNA - SRI", oamenii sunt arestati la comanda politica, se conduce tara cu catusele si altele asemanatoare. Ce incearca el sa induca in marea masa a romanilor manipulabili? Ideea ca asistam la o lovitura de stat condusa de SRI si DNA, care vrea sa-si impuna propriul sistem politic, pe mana americanilor. Cum s-ar intampla asta? Prin arestarea unor oameni cheie ai actualului sistem, ceea ce ar urma sa conduca la inlocuirea lui.
Daca asculti jumatate de ora ce spune Cristoiu si, mai ales, cum spune, te iei cu mainile de cap. 
Intelegeti? Nu, nu, inca odata; eu nu spun ca a zis, dar nu se poate... Eu sunt batran, ascultati la mine etc, totul printre adevaruri trunchiate, afirmatii sustinute prin argumente de genul "n-are cum" si, in general, o atitudine de tipul "lasa ca stim noi".
Ultima teorie pe care o sustine aprig acest comentator imbatranit in rele este ca "guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea institutiilor de forta ale statului". Cu alte cuvinte, un penal ca Ponta trebuie sa fie intangibil. Indiferent ce a facut, el se afla in fruntea guvernului si trebuie sa ramana acolo fara a raspunde in fata legii. Aceasta pozitie coincide cu a insusi impricinatului Ponta si a gastii lui de prim secretari, activisti, sinecuristi, bagatori de seama, primari, consilieri, care nu constituie altceva decat - cum bine observa o publicatie din Marea Britanie - urmasii PCR, aflati astazi in fruntea Romaniei.
Eu am mai spus-o de multe ori: luati aproape orice persoana aflata intr-o pozitie de putere din aparatul de stat si veti constata ca ori a facut parte din PCR, ori este fiul/fiica unui fost activist comunist, militian, secretar de partid, securist etc. Astia sunt oamenii PSD. Din acest punct de vedere, PSD=PCR nu e o doar o metafora.
Ion Cristoiu provine din aceeasi mlastina. Sa retinem doar ca in 1979 era redactor sef adjunct la Scinteia tineretului. El este, prin forta lucrurilor, un nostalgic al acelor vremuri, cand nimic nu se facea fara controlul partidului si securitatii. El a inteles ca astazi PCR functioneaza sub numele PSD si admira acest lucru. Cristoiu este unul dintre oamenii fideli ideilor si metodelor de lucru comuniste si nu poate face analiza politica decat din acest punct de vedere. Cristoiu este un dinozaur la fel de sinistru si de periculos precum Ilie Sarbu, Ion Iliescu sau Corneliu Vadim Tudor. El accepta o anumita transformare a sistemului, dar nu si reformarea lui. Asa ca iata-l facand spume la gura si sarind la beregata celor care azi chiar au puterea de a ne scapa de secretarii de partid convertiti la pesedism. 
Dar un batran comunist care se exprima astazi in spatiul public si face prozeliti, nu poate fi de capul lui. De aia cred ca individul asta detestabil - supranumit "Maestrul" - este unul dintre celebrii acoperiti din presa. Unul infinit mai periculos decat plevusca de genul Turcescu.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!