joi, 14 aprilie 2016

Marian Munteanu ca un anus contra naturii

Liberalii, în frunte cu oameni precum Gorghiu, Blaga, Atanasiu, Predoiu, și-au desemnat candidatul la primăria capitalei în persoana lui Marian Munteanu - liderul studenților din Piața Universității (13-15 iunie 1990). El a fost, în acea vreme, bătut crâncen de așa-zișii mineri chemați de Ion Iliescu și a fost pe punctul de a fi decapitat de unul dintre ei. Cu acest capital politic vrea Munteanu, susținut de PNL, să îi convingă pe bucureșteni că poate fi un bun primar.
Problema lui Munteanu nu este, cum sugerează CTPopescu într-un articol, că nu are habar de infrastructură, de borduri și pavele etc. Nici bătrânul golan Oprescu nu avea habar, el fiind medic și nu inginer. Problema lui Munteanu este că după ce a încasat-o la mineriadă de la securiștii lui Măgureanu, s-a asociat exact cu cel care era să-l trimită în lumea drepților. El a fost propus candidat la președinție din partea unui partid de doi lei, anume PNR (Partidul Național Român), al cărui lider era exact Virgil Măgureanu. Ceva mai târziu, același Munteanu a făcut afaceri cu arme și tehnică militară cu același Măgureanu. Iar acum, este membru important al unei mișcări de tip naționalist cu numele GPR (Grupul pentru România). Mesajul lui este de tip Gheorghe Funar, exacerbând românismul și denigrând valorile vestului. Răsfoind presa, mai aflăm că MM a făcut, în 1994, declarații antisemite, iar la începutul anilor 90, a fost invalidat ca președinte al Alianței Civice pentru declarații pro-legionare.
Acest antiliberal sadea, candidează azi la fotoliul de primar al capitalei din partea Partidului Național Liberal. Ca un fel de anus contra naturii. Cum s-a ajuns aici? Aparent e vorba despre faptul că DNA l-a pus sub acuzare pe Ludovic Orban, candidatul PNL, pentru fapte de corupție și trebuia găsit un candidat puternic care să-l înlocuiască. Și, ce să vezi, neavând ei în partid niciun om cu valoare și notorietate, liberalii au adus un outsider, după modelul Iohannis. Realitatea este cu totul alta. PNL se află într-o profundă criză de mai multă vreme. Nu reușesc să se impună altfel decât bătând palma cu dușmanul. Să nu uităm alianța cu PSD. Să nu uităm aducerea în partid a lui Becali și transformarea lui în europarlamentar. Să nu uităm prietenia și colaborarea cu Dan Voiculescu. Și asta e doar ce se vede în presa centrală. La nivel local, oamenii PNL nu sunt cu nimic mai prejos când vine vorba despre faptele de corupție decât cei ai PSD. Pur și simplu, liberalii, prin ei înșiși, nu mai reprezintă nimic. Așa că se integrează în marea cloacă a politicii bazate pe minciună și lipsă de caracter.
Putem pe bună dreptate suspecta că aducerea lui Munteanu în poziția de candidat la primăria capitalei este rodul unei înțelegeri subterane cu PSD. Putem să ne gândim la un troc prin care PNL oferă poziția de primar contra avantaje care vor deveni vizibile peste nu multă vreme. Lucruri pe care alegătorii ar trebui să le sancționeze. 
Soluția, după mine, este una singură: liberalii nu trebuie votați nicăieri în țară. Să se ducă în opoziție, să se debaraseze de lighioanele pe care și le-au pus în frunte, să-și precizeze doctrina și, peste patru ani, să candideze pe propriile picioare, cu oameni credibili. 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!