duminică, 18 decembrie 2016

Bazaconiile lui Lăzăroiu

Cel mai mult mi-ar fi plăcut să fiu sociolog și politolog. Așa, ca Sebastian Lăzăroiu, pe care îl știe toată lumea și pe care chiar l-am văzut odată de la 3, poate 3 metri și jumătate, într-o cârciumă bucureșteană unde lua masa alături de o persoană suavă. De ce mi-ar fi plăcut? Ei bine, pentru că în felul ăsta m-aș fi putut juca de-a analistul și de-a omul care știe dinainte ce urmează să se întâmple, aș fi putut merge pe la televiziuni și prin redacțiile ziarelor, unde aș fi lansat teorii - ca să nu mai vorbesc că aș fi cunoscut domnișoare ziariste amabile și încântătoare.
Uite ce frumos scria Sebastian Lăzăroiu în 2015, sub titlul „De ce PSD va pierde guvernarea”:
Mă întreabă unii când spun că PSD este pe drumul fără întoarcere: ”pe ce te bazezi?”. Să vă explic.
Justiția - Constanța, Prahova, Argeș, Iași, Suceava, Olt, Ialomița, sectorul 5, Bacău. Iată câteva administrații de pe plaiurile pesediste unde s-a terminat cu carele alegorice, cu camioanele de pui, cu încolonarea microbuzelor și cu încurajările electorale de tipul ”Bă, tu n-auzi?!”. Căci mascații au descins dimineața devreme, l-au luat pe duhul banilor și l-au băgat în sticla cu eticheta ”Beciul Domnesc”
Nici primarii nu mai stau ca puii cu ciocul în sus așteptând să li se arunce și lor niște firimituri din cuibul părintesc, nici șefii de poliție nu mai așteaptă lista cu autocare care trebuie lăsate sa colinde comunele,nici directorii de școli nu mai fac tabele cu elevii care n-au ieșit la miting. Le va lua o vreme să se obișnuiască cu aerul tare al democrației și libertății, dar, până în 2016, au tot timpul să-și regleze ceasurile după ora Europei.
Capisci?
Intregul articol aici
Capisco, Lăzăroiule, dar vezi tu ce zice tabela de scor? PSD peste 45%, PNL sub 21%. Eu unul sunt cu adevărat marcat de precizia previziunilor tale și de aia spun că mi-aș fi dorit să fiu sociolog și politolog simultan. Dar nu numai de aia. Când ești sociolog și politolog, poți să susții liniștit absolut orice fel de bazaconii. Când toată lumea se convinge că lucrurile stau complet altfel, nu trebuie decât să vii și să începi cu: „este adevărat, dar asta se datorează faptului că nimeni nu se putea gândi că...” și cu asta ai ieșit din încurcătură. Redevii imediat sociolog și politolog infailibil, o sumedenie de oameni care nu pot sau nu vor să gândească cu mințile lor cască în continuare ochii la tine și îți ascultă bazaconiile și tot așa. Și toate astea, atenție, pe bani!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!